Garantie

Op alle waterontharders die wij verkopen zit standaard 5 jaar garantie.

Als u een waterontharder door ons laat installeren kan deze garantie worden verlengd tot 10 jaar i.c.m. een onderhoudsplan.

Onderhoudsplan

Als u een onderhoudsplan bij ons afsluit komen wij iedere 2 jaar uw waterontharder reinigen en controleren. U heeft op deze manier geen omkijken naar uw waterontharder. Het enige wat u hoeft te doen is iedere 1-3 maanden het zout bijvullen, en af en toe wat harsreiniger toevoegen.

De kosten voor een onderhoudsplan zijn 119,00 euro per keer: hierbij zit ook een fles harsreiniger inbegrepen

Een onderhoudsplan is alleen mogelijk wanneer de installatie door ons is uitgevoerd.

Voordelen van een onderhoudsplan :

  • Verlengde garantie tot 10 jaar na installatie door Waterontharder Twente
  • 2 jaarlijkse reiniging en controle van uw waterontharder
  • Makkelijk zout mee bestellen tijdens de onderhoudsbeurt
  • Gegarandeerd op tijd het juiste onderhoud
  • Geen extra kosten bij vervanging van een versleten afdichtings-set
  • U hoeft alleen zout en harsreiniger toe te voegen en verder heeft u geen omkijken naar uw waterontharder

Afdichtings-set  

In het besturingssysteem van uw waterontharder zit een afdichtings-set. Advies is om deze na 3-5 jaar te vervangen. Indien u een onderhoudsplan bij ons heeft afgesloten en de afdichting is versleten komen wij deze kosteloos bij u vervangen. Zonder onderhoudsplan kunt u deze afdichting-set bij ons bestellen en zelf vervangen. De afdichtings-set valt niet onder garantie.

Als de waterontharder ooit stopt met het aanzuigen van zout water is meestal een van de afdichtingsringen lek waardoor er geen onderdruk kan ontstaan om het zoute water tijdens de regeneratiebeurt aan te zuigen. De BNT 1650 afdichtings-set bestaat uit afdichtingskooien en de hoofdzuiger. Bestellen kan via aqmos.nl

Onthardingszout

De waterontharder verbruikt onthardingszout om het hars in de waterontharder te reinigen van kalk. Het zout dient eens per 1 -3 maanden bijgevuld te worden, afhankelijk van het waterverbruik.

Bestellen kan via www.aqmos.nl. Heeft u een onderhoudsplan en komen wij binnenkort langs voor onderhoud, neem dan gerust contact met ons op dan kunnen wij op het moment dat wij langskomen de zakken zout meenemen. Let er wel op dat u altijd zout in de waterontharder heeft zitten.

Levensduur van 15 jaar!

Zoals u hierboven al leest is onderhoud van uw waterontharder cruciaal voor een lange levensduur. Het hars in uw waterontharder heeft namelijk zelf een levensduur van 15 jaar. Het is belangrijk dat deze hars wel regelmatig een reinigingsbeurt krijgt met harsreiniger en dat de waterontharder 2 jaarlijks gecontroleerd wordt.