Garantie

Op al onze waterontharders die wij verkopen zit standaard 2 jaar garantie.

Als u een waterontharder door ons laat installeren kan deze garantie worden verlengd tot 5 jaar i.c.m. een onderhoudsplan.

Onderhoudsplan

Als u een onderhoudsplan bij ons afsluit komen wij ieder jaar uw waterontharder reinigen en controleren. U heeft op deze manier geen omkijken naar uw waterontharder. Het enige wat u hoeft te doen is iedere 1-3 maanden het zout bijvullen. Hoe vaak dit moet is afhankelijk van uw watergebruik. Hoe meer water u verbruikt, hoe vaker het hars gereinigd moet worden met het zout en hoe sneller het zout op zal gaan.

De kosten voor een onderhoudsplan zijn 50,00 euro per jaar. U betaald ieder jaar voorruit. Dit betekend dat u zelf bepaald of wij het jaar daarop weer langs komen. U heeft hierdoor zelf de touwtjes in handen, wel zo fijn!

Een onderhoudsplan is alleen mogelijk wanneer de installatie door ons is uitgevoerd.

Voordelen van een onderhoudsplan :

  • Verlengde garantie tot 5 jaar na installatie door Waterontharder Twente
  • Jaarlijkse reiniging en controle van uw waterontharder
  • Makkelijk zout thuis laten bezorgen tijdens de onderhoudsbeurt
  • Gegarandeerd op tijd het juiste onderhoud
  • Geen montagekosten bij vervanging van een versleten afdichtings-set
  • U hoeft alleen maar zout toe te voegen en heeft verder geen omkijken naar de waterontharder

Afdichtings-set  

In het besturingssysteem van uw waterontharder zit een afdichtings-set. Advies is om deze na 3-5 jaar te vervangen. Deze afdichtings-set is bij ons te bestellen en vervangen wij gratis als u een onderhoudsplan heeft bij ons, u betaald alleen voor de afdichtings-set. U kunt er ook voor kiezen om deze zelf te vervangen, dit is prima te doen. De afdichtings-set is een verbruiksartikel en valt niet onder de garantie.

Als de waterontharder ooit stopt met het aanzuigen van zout water is meestal een van de afdichtingsringen lek waardoor er geen onderdruk kan ontstaan om het zoute water tijdens de regeneratiebeurt aan te zuigen. De BNT 1650 afdichtings-set bestaat uit afdichtingskooien en de hoofdzuiger. Bestellen kan hier.

Onthardingszout

De waterontharder verbruikt onthardingszout om het hars in de waterontharder te reinigen van kalk. Het zout dient eens per 1 -3 maanden bijgevuld te worden, afhankelijk van het waterverbruik.

Onthardingszout is bij ons verkrijgbaar en af te halen op afspraak. Het verbruik is gemiddeld 1,5-2 zakken per persoon per jaar, afhankelijk van het waterverbruik. Bestellen kan hier, let op: zout is alleen af te halen. Heeft u een onderhoudsplan en komen wij binnenkort langs voor onderhoud, neem dan gerust contact met ons op dan kunnen wij op het moment dat wij langskomen de zakken zout meenemen. Let er wel op dat u altijd zout in de waterontharder heeft zitten.

Levensduur van 15 jaar!

Zoals u hierboven al leest is onderhoud van uw waterontharder cruciaal voor een lange levensduur. Het hars in uw waterontharder heeft namelijk zelf een levensduur van 15 jaar. Het is belangrijk dat deze hars wel eens per jaar een reinigingsbeurt krijgt met harsreiniger en dat de waterontharder jaarlijks gecontroleerd wordt.

De waardering van www.wateronthardertwente.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 92 reviews.